22 Ekim 2007 Pazartesi

İlahi Adalet...

Formula 1'de dün ki Brezilya Grand Prix'i ardından son yılların en şaibeli sezonu bitti ve Ferrari pilotu Kimi Raikkonen şampiyon oldu.

Sezona McLaren'lar, özellikle de Formula 1'deki ilk yılına podyumdan inmeyerek başlayan Lewis Hamilton çok iyi başlamıştı ki Formula 1'de herşeyden çok Stepney skandalı konuşulmaya başladı. Konuşulanlara göre eski Ferrari mekanikeri Nigel Stepney, McLaren'a Ferrari'den şasi konusunda bilgi sızdırmıştı. FIA yürütülen soruşturma sonrasında McLaren'ın markalar şampiyonasından ihracına ve 100 Milyon Dolar para cezasına çarptırılmasına karar vermiş, fakat yasal olmayan araçla yarışan McLaren pilotlarına, soruşturma sürecindeki yardımlarından dolayı bir ceza vermemeyi uygun görmüştü. Yani bir bakış açısıyla sezonun geri kalanında takımlarda Ferrari'nin şampiyonluğu kesinleşmiş, pilotlarda da Ferrari ve Ferrari-yardımlı-McLaren pilotları arasında bir şampiyonluk mücadelesi olacağı belli olmuştu.

Sezon bitimine 2 yarış kala, oldukça istikrarlı bir sezon geçiren Lewis Hamilton, büyük avantaj yakalamışken son iki yarışta ilginç olaylar yaşandı. Bir çaylak için muhteşem bir sezon geçiren Hamilton, sondan bir önceki yarış olan Çin Grand Prix'inde pit girişinde çakıl havuzuna çıkınca yarış dışı kaldı ki bu gerçekten sıra dışı bir hata oldu. Son yarış Brezilya Grand Prix'inde ise yarışa 2.sırada başlayan Hamilton bu sefer de önce takım arkadaşıyla kapışırken pist dışına çıktı, sonra da bir süre vites arızası yaşayıp 18.sıraya düştü. Yarış sonunda da Alonso 3. Hamilton da 7. olunca, Kimi Raikkonen şampiyonluğunu ilan etti.

Böylece şampiyonadan ihraç edilmiş bir takımın pilotunun şampiyon olduğu bir sezon görmekten de kurtulmuş olduk. Hem adalet yerini buldu hem de sezonumuz mutlu sonla bitti...

2 yorum:

aepikman dedi ki...

bu alemde kral FERRARI

onurka dedi ki...

ne guzel didin aydo tupraaam...